Besökare till bloggen

Givetvis sysslar jag även med sökmotoroptimering kring min egen blogg. De flesta av er som har testat på detta vet att det inte är så enkelt som man kan tro. Det är inte enbart att skaffa en hemsida och därefter räkna med att den ska ligga först bland sökresultaten även om man gärna skulle vilja det. Nej, det är givetvis en hel del jobb kring detta och om man vill lyckas bör man först och främst ta en titt på innehållet av hemsidan. När man vill sökmotoroptimera en hemsida så gäller det att man får olika sökmotorer att anse att den är relevant till de eventuella sökorden som man använder sig av. När man dessutom vill vara först på listan krävs det inte bara att din sida är relevant utan ännu mer relevant än alla andra hemsidor.

seo-spider

Då jag har lite kunskaper om sökmotoroptimering så arbetar jag till stor del själv med att optimera min sida men tar även ibland av konsulter inom sökmotoroptimering. Det finns många program som hjälper en på vägen och med hjälp av program som låter en analysera resultatet så kan man se var man får sina besökare ifrån, hur länge de har stannat på sidan och vad de har tyckt varit intressant genom exempelvis vad de klickat sig in på. Du kan även se från vilka länder som dina besökare kommer ifrån och vilken typ av målgrupp de tillhör, till exempel om det är män eller kvinnor och i vilken åldersgrupp. Detta kan du använda för att göra din hemsida mer intressant för besökarna. Även om du senare tänker lägga in reklam på din hemsida så är denna kunskap om din sida nödvändig för att det ska bli så framgångsrikt som möjligt för dig. Det kommer att hjälpa dig att anpassa reklamen efter besökarna.

Jag funderar även på om jag ska göra en rolig video för att visa upp min hemsida och locka besökare till den, jag har en vän som har goda kunskaper angående digitala videor och som kan hjälpa mig med detta. Det kommer garanterat att bli framgångsrikt. När du sökmotoroptimerar din hemsida så gäller det att du tänker efter så att du garanterat syns i flera olika medier. Du kan inte förlita dig på att du kan skapa en hemsida som kommer att vara synlig direkt, ibland är det dessutom bättre att ta hjälp angående SEO. Om man inte har kunskaper inom detta så kan det vara svårt att skaka fram de kunskaper som krävs för att man faktiskt ska kunna få sin hemsida framgångsrik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *