Stoppa utvisningen av Fatemeh Hosseini

Imorgon ska Fatemeh Hosseini utvisas till Iran. Hon har konverterat från islam till kristendom och för det riskerar hon att bli avrättad i Iran. Trots detta har migrationsdomstolen fattat beslut om att hon ska utvisas.

Men det är inte för sent. 11 deportationer har stoppats i år. Kanske kan vi rädda Fatemeh också. Genom att informera och prata med dem som ska åka med samma plan kan hon räddas. De kan i sin tur prata med piloten som kan vägra lyfta med henne ombord. Denna taktik har fungerat tidigare. Vi kan göra det igen.

Imorgon ordnar Aktion mot deportation en protest för att rädda Fatemeh. Samling kl 11:30 utanför terminal 5 på Arlanda (tyvärr kan jag själv inte delta då jag är i Palestina).

Aktionen inställd – Uppdatering 21:21

Aktionen imorgon är inställd då Fatemeh kommer få en ny prövning!!

 

Om Jonas Bergström

Skriver om det som känns.
Det här inlägget postades i Flyktingpolitik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.